Knjiga kot darilo? Ja. Knjiga kot darilo.

Na današnji dan se vsako leto ponavlja ista zgodba. Ati pospravlja okoli hiše, mami pa se predolgo potika po trgovinah, potem pa še brklja po kuhinji, zaradi česar grozi, da bo zmanjkalo časa za priprave na veliki dogodek. Ker priprave vedno so. Naša Marijica, ki jo poznate kot Mici, na praznični dan veselo praznuje, midva pa bolj ali manj veselo slediva vrvežu. :) Rojstnodnevno darilo pa je še vsako leto bila – gospa knjiga.

13894997_329752084030241_1965442898539099528_n

Lani je frkljico presenetil poštar, ko ji je dostavil paket z dvema slikanicama Založbe Zala. Dobro sem izbrala, ker sta se obe odlično obnesli in še vedno kraljujeta na polički v Micini sobici.

Prva izbira – Mihove razglednice (Tom Percival) so nam postale zgled, da zdaj pišemo sorodnikom z vsakih počitnic. Razglednice z Mici seveda izdelava sami – ker v tem obe uživava. :)

Več kot priporočam pa tudi našo drugo lansko izbiro: Na hitrem hribu (Linda Sarah) lahko brez dvoma uvrstim med top 5 otroških knjig, ki so izšle v zadnjih letih. Slikanica tako pristno in nevsiljivo predstavlja moč otroške domišljije, da jo je veselje brati (in opazovati). Po možnosti večkrat. Preverite sami.

Letos nisem stavila na slikanice. Razlogov je bilo več, prevladali so predvsem trije. 1. Naše knjižne police so preplavljene z leposlovjem. 2. Otrok ima vedno več vprašanj, radovednost pa imamo za lepo čednost. (Vsaj v tej fazi, ko ji rečemo tudi vedoželjnost.) 3. V zadnjem času me nobena slikanica ni pritegnila do te mere, da bi jo nujno potrebovali v domači knjižni zbirki.

Zato pa je mojo pozornost dobila zbirka Mali radovednež in domov sem – ker se nisem mogla odločiti – prinesla kar dve knjigi. Zdaj v omari skrivam dve darili – mož bo Mici obdaril z osnovnimi dejstvi o Zemlji, jaz pa sem stavila na telo.

IMG_20170814_143823

Obe temi zadnje čase kar precej okupirata Micine možgančke. Na globusu iščemo, kje kdo živi, pogovarjamo se o jezikih sveta, na spletu iščemo pripadnike različnih ras. Seveda pa razglabljamo tudi (močnih) mišicah, o tem, zakaj imamo žile, in o dojenčkih v maminem trebuhu. Zdaj pa recite, če knjigi nista kot nalašč za štiriletnico. 😉 Ker gre za zbirko z zavihki, sem prepričana, da bodo mlada dama več kot zadovoljni z rojstnodnevnim izkupičkom.

IMG_20170814_144258

IMG_20170814_144403

 

Ja. Knjiga kot darilo je (skoraj) vedno moja prva izbira, ko nakupujem za meni ljube ljudi. Ker čisto vsaka nosi v sebi več življenj, zaradi česar nikoli ne roma na kup neuporabnih (nezanimivih, hitro izpetih ali pokvarjenih) igrač.

Katero pa ste nazadnje kupili vi?

Dodaj odgovor