Porišimo vrečke iz blaga

DSC_3100 (Medium)So poletni dnevi in so pasji poletni dnevi. Ko uteho iščeš v senci, pa še vedno sopeš in hlastaš za svežim pišem. Ko niti dobra knjiga ne pomaga, da bi odmislil breme vročine, ki pritiska.

Še Mici je bila nemirna in ni našla obstanka. Zavlekli sva se med ohlajene stene in poiskali vrečko iz blaga. Teh sem kar nekaj nakupila v začetku junija, ko smo pripravljali presenečenje za vzgojiteljice naših škratkov. Iz njih izdelujem tudi mamačke (vrečke za mamo in malčka) z dodatnim pisanim ročajem, ki se odlično obnesejo za obiskovanje knjižnice in prenašanje knjig.

DSC_3074 (Medium)

V eni od papirnic sem kupila flumastre za risanje/pisanje po blagu – umetnine, ki nastanejo, so obstojne, če jih polikamo. Na blago sem narisala kroge, ki naj bi služili za okvirje malih sličic. V glavi sem imela idejo, da bi s tamalo vsak krogec porisali z določeno pravljično tematiko. To bi lahko delali več dni in izkoristili trenutke po branju slikanic, ko so podobe v mali bučki še najbolj žive …

Kakorkoli, ostalo je samo pri ideji. Razlogov za spremembo plana je bilo kar nekaj. Prvič: Mici je očitno imela drugačen načrt. Drugič: Velikost krogcev je bila premajhna za uresničevanje načrta, omenjenega pod točko Prvič. Tretjič: Vročina enostavno ni dopuščala sledenja kompleksnim navodilom.

DSC_3106 (Medium)

Na koncu je na vrečki nastal avtoportret mlade dame s podpisom spodaj desno. In morskim ježem zgoraj levo. In čačko spodaj levo, katere razbohotenje sem uspela zaustaviti, žal pa ne čisto preprečiti. Končni izdelek je vseeno ljubek. Za polikati in ga razstavljati mimoidočim na pisti mestnih ulic. 😉

DSC_3109 (Medium)

 

*Dodatna ideja #1: Vrečka za vzgojiteljico

Za namen obdarovanja vzgojiteljic smo se risanja po vrečkah lotili na popolnoma enak način. V kolikor si boste idejo izposodili, je konstanten nadzor umetnika vsekakor izjemnega pomena. 😉 Darilo, ki bo nastalo, ni le unikatno, ampak tudi neprecenljivo.

Morda še nekaj dodatnih pojasnil, kako smo se risanja lotili mi.

1. Vrečke sem za risanje pripravila tako, da sem nanje zarisala toliko krožnic (okvirjev), kolikor je otrok v skupini.

DSC_3082 (Medium)

DSC_3078 (Medium)2. Krožnice so nastale s pomočjo velikega kozarca in svinčnika, šele nato so bile prevlečene s flumastrom. Če kozarec obkrožiš neposredno s flumastrom, se črta grdo razmaže (glej desno).

3. Vsak malček je z risbo zapolnil eno krožnico, dopisali pa smo tudi ime otroka.

 

 

**Dodatna ideja #2: Ustvarjanje ob zaključku šolskega leta

Učiteljice se od učencev ob koncu šolskega leta lahko poslovite tako, da skupaj ustvarite “razredno” vrečko. Inspiracije poiščite v predmetu, ki ga poučujete.

Vrečka na fotografiji spodaj je posebna zato, ker so nanjo malo sebe dodali moji učenci. :)

P1170090 P1170094

Dodaj odgovor