P kot Prvi dan Prvomajskih Počitnic

Naše prvomajske počitnice so se začele … bolj zimsko. Z Mici sva na okno tiščali ena bolj, druga manj smrkav nos in opazovali kosme snega, ki so naletavali s sivega neba. Sedemindvajsetega aprila. Tudi kurili smo kot sredi decembra. Iz “darilne” omare sem vzela najbolj pisan zavitek in takoj sem vedela, kako si bova z njim pobarvali turoben dan.

DSC_1542

Punči je lesene črke najprej opazovala, potem si je izbrala črko P. Skoraj idealno.

Podali sva se na skrajno resno misijo iskanja predmetov, ki se z njo začnejo. Moji “učenki” (v igri me v resnici zelo pogosto kliče kar učiteljica, če se zmoti, pa tudi vzgojiteljica) je ta del šel dobro od rok. Na jogi sva znosili, kar se je prenašati dalo. Še palačinko (za katero sva se odločili, da je po jutranjih jajcih z beluši vseeno ne bova pojedli).

DSC_1574

Na spletu sem mimogrede poiskala nekaj primernih brezplačnih strani za barvanje s črko P, pa tudi Pepo, eno Micinih najljubših risanih junakov. V skladu s tradicijo mamic in očetov se pri nas hodi spat po večerni risanki – najpogosteje po pujsi Pepi ali Maši.

DSC_1575Tamali, ki bi v vsakem primeru vedno vse rada sama, sem naročila, naj liste nalepi na naša “galerijska” vrata. Nekako ji je uspelo lepilni trak pritrditi približno tako, da so se listi obdržali na vertikalni podlagi. Risbe je malo tudi pobarvala, sploh Pepino rdečo obleko in Juretov modri gvant. Ves čas sva se pogovarjali o papigi in “pinginu” in ostalih p-jih, zato sem v reklamah poiskala še nekaj primernih sličic in jih gospodični dostavila v družbi lepila. Mici je med lepljenjem preverila, ali nalogo razume prav: “Mami, kaj midve delama?” Zdaj Pepa bere Pikija, pujs Jure se vozi s poganjalcem, papiga pa se bo očitno igrala v peskovniku.

DSC_1586

DSC_1604

Med pripravljanjem kosila, ko Mici za nekaj časa mrkne, sem pripravila še en delovni list. Par dni nazaj sem namreč na Facebooku našla povezavo do zanimive aktivnosti in jo, malo prirejeno, uporabila za izdelavo delovne mapice. Vanjo sem vložila list, na katerem so narisane stvari na črko P. Naloga je zahtevala, da Mici poišče vse tisto, kar lahko najdemo v naši hiši. Odlična ideja za zabijanje popoldneva, ki ga moraš preživeti med štirimi stenami, se sicer ni obnesla optimalno, je bilo pa vseeno zabavno. Micki se je namreč zdelo, da najde vse predmete, saj jih vendar vidi na listu. 😀

DSC_1607 DSC_1609

DSC_1633 DSC_1635

O branju ni bilo potrebno zgubljati besed. “Najdena” Pepelka med detektivsko nalogo se je hitro namestila v Micino naročje in tokrat je bralec bila kar punca sama. Po spominu je obnovila zgodbo, kak detajl dodala po svoje, pomembno pa je bilo, da je ob tem uživala sto na uro!

DSC_1654

 

Preden sva Preprosto zaključili, sva črke, ki so danes zapolnile naš dan, zložili na njihova mesta. Tudi to je vzelo kar nekaj časa, malo vztrajnosti in discipline. Izkoristila sem priložnost in preverila, ali je katera črka, ki smo si jo ogledovali že kdaj prej, ostala v njenem spominu. Kot iz topa je izstrelila, katera črka je A kot Ati in katera je M kot Mami. Pošteno. 😉

Pa Prijazen Pozdrav!

DSC_1666

Dodaj odgovor