Tematski teden: volk – drugič

Za nami je še en zabaven dan! Skakali smo po listju med drevesi, sortirali in zlagali kocke, brali pa še kaj. Ampak lepo po vrsti.

DSC_0116Dejavnosti:

  • v gozdu: spoznavanje gozda in življenja v njem
  • doma: izbiranje ustreznih sestavin, ki bi sodile v gozd, med kockami duplo
  • doma: sestavljanje gozda (iz kock duplo)
  • doma: branje knjige Zgodba o volku in lisici

Utrinki dogajanja:

Fotografija0278Doživetje gozda je vedno prijetno – tudi pozimi, sploh če je tak lep sončen dan, listje pa suho in prijetno šelesti. Nabrita Mici je ob pogledu na drevesa seveda najprej vprašala, če je v gozdu volk. Aha, gozd je takoj povezala z volkom. Potem sem ji razložila, da volkovi živijo v velikih gozdovih, ta pa je en tak majhen. V bistvu bolj šumica. 😉 Po listju sva predvsem skakali, si ogledovali vejice in veje, tu pa tam pa tudi zagodrnjali, da se noge preveč zatikajo v gozdno rastje. No, to je bolj oviralo tamale noge. Vseeno je bilo krasno, dotikali sva se lubja in ugotavljali, kdo ga je tako nabrazdal. Živali (razen vran) nisva srečali, če odštejemo enega izgubljenega pajka. Niti volka ne, pa se nisva nič pritoževali.

 

DSC_0116 Doma je vlogo soigralca prevzel ati. Z Mici zelo rada zlagata kocke, tokrat sta se dela lotila s posebno nalogo. Med vsemi delčki in figurami sta morala izbrskati take, ki bi sodile v gozd. Frkljici je bilo vse jasno, sploh ni imela težav. Zataknilo se je sicer pri volku – ne zato, ker ga ne bi izpostavila ali ker bi ga celo zavrnila, ampak zaradi dejstva, da ga med figurami nimamo. (Če slučajno kdo ve, kje ga je mogoče dobiti, naj nam, prosim, sporoči. Hvala.) Samovoljno sta se oče in hči odločila, da bo vlogo volka prevzel črni kuža (naj jima bo), potem pa je Mici med drevesa postavila še mačko. Nisem komentirala, sem pa vprašala, ali je muca tudi v gozdu. In takoj dobila pod nos, da je, ker opazuje veverico na drevesu. Ha!

 

DSC_0124Končni izdelek: drevesa, rože (?), mušnice, gozdne živali (z muco, ki ima očitno skrite načrte), na tleh so tudi želodi. Zaradi veverice, sta rekla. Sestavne dele je izbirala punči, atijeva naloga je bilo predvsem gozdno rastje (da sta imela kam postaviti floro in favno). Ni slabo. :)

 

DSC_0099

Knjiga o volku in lisici, ki sva se je lotili pozno popoldne, je bila sprejeta z odobravanjem, o velikem navdušenju pa ne bi mogla govoriti. Mnenje male Mici? Mislim, da jo je tamala izbrala zato, ker v njej nastopa lisica. Moje mnenje? Zgodba o volku in lisici Mojiceje Podgoršek (spet!) je tako, bolj klavrno nadaljevanje tiste O volku, ki je iskal pravljico. Tu pomembno vlogo pri nudenju pomoči volku dobi lisica, ki pa je – prava zvita tica. A tudi to ne more rešiti niti same zgodbe niti čudnega razpleta, zaradi česar bi jo brez težav pustila na knjižni polici.

Najbolj lušten trenutek drugega dneva:

Pojasnilo male navihanke, da v gozd sodi tudi muca, ker opazuje veverico. 😀

Dodaj odgovor