Sofijin kovček zgodb: Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo

img_1902-medium

Drugo bralno-ustvarjalno srečanje ob Sofijinem kovčku zgodb je decembra potekalo prvo soboto v mesecu, saj v obilici predprazničnih dogodkov staršev nismo želeli še bolj obremenjevati.

V zavodu Bodidobro so na mojo prošnjo telovadnico čudovito okrasili v prazničnem vzdušju – gostoljubnosti in idej jim prav zares ne zmanjka. Hvala, dekleti! Ko so otroci s smehom napolnili igralnico, je bilo vse nared za ponovni obisk pri Sofiji …

 

img_1767-medium

Že takoj na začetku nas je poštar presenetil s skrivnostnim paketom. Sporočilo so mi otroci pomagali razvozlati, vendar – da bi z odprtjem čakali do božiča? Da bi se zamotili, smo se lotili branja čudovite slikanice Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo avtorice Ide  Mlakar, potem pa glasno razmišljali o tem, zakaj se veselimo praznikov. Strinjali smo se, da je najlepše, ko dobimo darila in čokolado in bombone … pa tudi takrat, ko, recimo, pečemo piškote, da po njih diši cela hiša.

img_1784-medium

img_1785-medium

 

img_1814-medium

Tudi ustvarjali smo, seveda – v stilu pujskov in priprav na najdaljšo noč v letu. Prva skupina otrok je porisala in polepila okraske, ki jih lahko pritrdimo na okno (kar se zaradi prosojnosti čudovito obnese, poskusite!) ali obesimo na smrečico. Ostali so s pomočjo domačih krompirjevih štampiljk in prstnih barv na voščilnice odtiskovali pujse za srečo, ki jih bodo pred prazniki poslali babicam in dedkom. Potem sta se skupini zamenjali, da je vsak ustvaril (vsaj) dva izdelka. Pri delu so se prav zares zabavali, jaz pa sem jih občudovala – kako brezmejna je otroška ustvarjalnost!

img_1821-medium

img_1826-medium

Ko smo se umili in okrepčali s toplim čajem ter cimetovimi piškoti, je radovednost naredila svoje. Firbčno smo odprli veliko škatlo … iz nje pa se je usipal – sneg. Kot pika na i je na obraze Sofijinih malih obiskovalcev narisal široke nasmehe. :)

img_1856-medium

img_1870-medium

img_1883-medium

img_1886-medium

img_1898-medium

Hvala za krasen zaključek razburljivega leta 2016. Sofijin kovček zgodb bomo ponovno odprli prihodnje leto. Tretjo soboto v mesecu. :) Čudovit in pravljično čaroben december vam želim!

Dodaj odgovor